Dé tips voor een veilige vakantie

Hoera, je mag heerlijk genieten van een welverdiende vakantie. Maar terwijl jij op vakantie bent, zijn inbrekers aan het werk. Per dag vinden er in Nederland tussen de 125 en 250 inbraakpogingen plaats. Het lijkt niet veel maar je zal thuiskomen en je huis door inbrekers compleet overhoop gehaald vinden. Dan is het vrolijke vakantiegevoel heel snel verdwenen. Zorg dus dat je goed voorbereid van huis gaat! Nemef en Yale laten zien wat je (vaak eenvoudig en snel) kunt doen om inbrekers buiten de deur te houden, zodat jij onbezorgd van je vakantie kunt genieten. Fijne én veilige vakantie!

Vaak houden niet alleen de buren, maar ook potentiële inbrekers jouw huis in de gaten als je een paar weken weg bent. De vakantieperiode vormt een prachtige gelegenheid voor dieven. Veel mensen trekken er dan op uit; de inbreker grijpt zijn kans. Het zal je maar gebeuren! Kostbare spullen weg, een kapotte achterdeur of een gebroken raam. Maar het allerergste: je bent het gevoel van veiligheid in je eigen huis kwijt. Zo’n 75% van de mensen die een inbraak heeft meegemaakt, heeft daar nog lang last van. Maar wat kun je er precies aan doen om inbrekers buiten de deur te houden?

De 12 beste tips van Nemef & Yale

 1. Beveilig deuren altijd compleet, dus met veiligheidsslot met sluitkom,veiligheidsbeslag en veiligheidscilinder. Wanneer je één van deze producten mist, is de beveiliging niet meer effectief.
   
 2. Voorzie naar buiten draaiende deuren of ramen van dievenklauwen (deuren 3 stuks, ramen 2 stuks). Wanneer jouw deuren of ramen al voorzien zijn van veiligheidsscharnieren SKG*® of SKG**® met ingebouwde dievenklauwen is dit uiteraard niet noodzakelijk.
   
 3. Onthoud wie er allemaal een sleutel heeft van je huis (buren, kennissen, oppas etc.). Sleutels zijn vaak eenvoudig na te maken en insluiping door gebruik van kopie sleutels wordt niet door de verzekering gedekt.
   
 4. Kerntrekken is een populaire methode om in te breken, waarbij inbrekers een gehard stalen schroef in de cilinder draaien. Kies daarom voor het veiligheidsbeslag van Nemef met kerntrekbeveiliging of voor de anti-kerntrekoplossing voor Nemef oplegsloten.

 5. Voor een extra veilig gevoel, kun je kiezen voor een zelfsluitend slot. Met Nemef 4100 plus of  Nemef ENTR betekent de deur dicht ook echt op slot.
   
 6. Zet een tijdschakelaar op enkele lampen en stel die in op een tijdstip, waarop het donker wordt. Niet allemaal tegelijk, maar met enkele minuten verschil.
   
 7. Zet je vakantieplannen en -ervaringen niet meteen op social media.
   
 8. Vraag (bij langere afwezigheid) een tijdelijke bewoner in huis.
   
 9. Zet tijdens de vakantie ´s nachts een extra auto (van jezelf of van de buren) op de oprit.
   
 10. Berg dierbare eigendommen en sieraden op in een Yale kluis.  
   
 11. Voorkom dat jouw huis een onbewoonde indruk maakt. Zorg dat de binnenkomende post regelmatig wordt opgeruimd (maar niet elders in huis zichtbaar opgestapeld!), laat de tuin onderhouden (een ongemaaid gazon spreekt boekdoelen) en vraag buren een oogje in het zeil te houden.
   
 12.  Handig: Start een WhatsApp-Buurtwacht, zodat de hele buurt op de hoogte is van verdachte situaties. 

Aanvragen folder 'Hoe veilig is uw huis?'
Kijk eens met inbrekersogen naar jouw eigen huis en tref maatregelen. In de nieuwe folder ‘Hoe veilig is uw huis?’ worden op speelse wijze de 10 meest voorkomende inbraakmethodes toegelicht en tips gegeven om een inbraak te voorkomen. Vraag hieronder gratis en snel de folder aan. 

Laat hieronder je mailadres achter en ontvang gratis de folder 'Hoe veilig is jouw huis?'