De 6 belangrijkste kenmerken van een goed slim deurslot

Hoe kies je een slim deurslot dat alles doet wat het zou moeten doen?

Eind 2017 gaf bijna driekwart van de ondervraagde klanten van de Britse elektronicaketen Maplin aan dat ze in 2018 een eerste of extra aankoop van smart home gadgets overwegen. Een slim deurslot staat onvermijdelijk hoog op het verlanglijstje van veel kopers. Maar welke functies zijn hierbij nou echt belangrijk?

1. Connectiviteit

De mogelijkheid voor uw apparaten om met elkaar te communiceren is het zenuwstelsel van een slimme woning. Kies apparaten die compatibel zijn met standaardprotocollen zoals Wi-Fi en Z-Wave (of beter nog; beide). U hebt connectiviteit nodig om functies zoals vergrendeling en ontgrendeling op afstand in te schakelen.

2. Compatibiliteit

Een slimme woning begint met een slimme voordeur ... maar daar mag het niet bij blijven. Dankzij de integratie van apparaten met populaire hubs zoals Samsung SmartThings en systemen als Yale Smart Living of Fibaro, kunt u uw slimme huis stap voor stap creëren.

3. Beveiligingsreferenties

Je  beoordeelt een boek niet op zijn omslag, en je moet een slot beslist niet beoordelen op het glimmende nieuwe beslag. Het gaat erom wat er onder de motorkap zit, dat is waar een slotenfabrikant uw vertrouwen verdient. 

Het ontwerp is zeker wel relevant. Uw wilt waarschijnlijk niet dat uw nieuwe slot al te veel opvalt zodat de hele wereld het kan zien, dus de buitenzijde van uw slimme slot moet er net zo uitzien als die van iedereen.

4. Eenvoudig te installeren, gemakkelijk in gebruik

Draadloze installatie is sneller, goedkoper en de kans op schade aan bestaande wanden en deuren is geringer. En hoe zou u uw slot willen openen; via PIN, telefoon, afstandsbediening, vingerafdruk of allemaal? Kortom, zoek naar toegangsmogelijkheden die je oma kan gebruiken, plus een manier om haar binnen te laten zonder je kantoor te verlaten. 

5. Energievoorziening

Check wat de levensduur van de batterij onder realistische omstandigheden is en zoek naar een slot dat u goed waarschuwt voordat de batterij leeg raakt.

6. Automatische vergrendeling

Weet je zeker of je de deur vanavond wel op slot hebt gedaan? En weet je nog die keer dat je het vergat toen je op vakantie ging? Een slim deurslot vergrendelt de deur automatisch zodat u daar nooit meer over hoeft na te denken.

Wanneer het tijd is om je nieuwe slim deurslot te kopen, hopen we dat je de ENTR® van Yale kiest. Maar wat je ook kiest, zorg ervoor dat het aan bovenstaande punten voldoet.