Linus® slim deurslot wint de wereldberoemde iF Design Award!

Ons nieuwe slimme deurslot Linus® is bij de uitreiking van de wereldberoemde onderscheidingen van dit jaar bekroond vanwege het uitstekende design en de bijzondere relevantie voor het dagelijks leven.

De iF Design Awards worden elk jaar in Hannover uitgereikt door 's werelds oudste onafhankelijke designorganisatie en worden al 67 jaar beschouwd als een kwaliteitslabel voor uitzonderlijk design. Dit jaar won het slimme deurslot Linus® de prijs in de categorie Product Design Building Technology, dankzij de combinatie van een slank, innovatief en functioneel ontwerp en geavanceerde technologie.

De ontwerpkwaliteiten van ons slimme deurslot Linus® werden beoordeeld door een groep van 98 onafhankelijke designexperts uit de hele wereld en vergeleken met bijna 10.000 inzendingen uit 52 landen. Alle inzendingen streden om het felbegeerde kwaliteitskeurmerk.

Linus® slim deurslot kreeg een score van maar liefst 82 punten voor het criterium vorm en 78 punten voor de criteria impact en functie, waarmee het uitstekende ontwerp, de functionaliteit en de dagelijkse voordelen voor gebruikers worden benadrukt.

Het slimme deurslot Linus® is ons antwoord op de groeiende vraag naar zeer esthetische smart home-oplossingen. Linus® heeft een slank, praktisch ontwerp en brengt flexibiliteit en gemak in het leven van consumenten, die onder tijdsdruk staan.

Om deze naadloze look te bereiken, gebruikte de gerenommeerde Zwitserse productontwerper Yves Behar zachte oppervlakteovergangen, afgeronde randen en een getextureerde afwerking van het slot om een gevoel van verfijning te creëren dat uitnodigt om het aan te raken.

Yves heeft voor bedrijven Apple en HP ontworpen en wilde een slim slot creëren dat geïnspireerd is op de mensen die het dagelijks zullen gebruiken. Hij wilde hun verwachtingen overtreffen door een product met een minimalistisch, praktisch design te creëren dat hen een echt gevoel geeft van het slimme huis van morgen.