Wij vieren het 175-jarig bestaan van Yale!

Dit jaar bestaan wij 175 jaar en om onze verjaardag te vieren zullen er een aantal activiteiten plaatsvinden. Wij zullen onze rijke historie vieren en terugkijken op de producten en innovaties die Yale gemaakt heeft tot het merk dat het nu is.

Geschiedenis

"Na de emigratie van Noord-Wales, het Verenigd Koninkrijk naar Newport in New York in de 19e eeuw, begon de familie Yale met het ontwerpen en produceren van een reeks veiligheidssloten. In 1843 werd het allereerste patent voor een combinatieslot aangevraagd door Linus Yale Sr."

In 1850 sloot de zoon van Linus Yale Sr., Linus Yale Jr., zich aan bij het bedrijf. Vanaf dat moment werd er vooruitgang geboekt met betrekking tot de ontwikkeling van het beroemde cilinderslot met sluitstiften. Hij perfectioneerde en patenteerde het cilinderslot van zijn vader en werd beschouwd als de vergrendelingsexpert van zijn tijd. Het mechanisme met sluitstiften werd meer dan 4000 jaar geleden voor het eerst gebruikt door de oude Egyptenaren. Tegenwoordig wordt het slot nog steeds uitvoerig gebruikt in de beveiligingsindustrie. Het mechanisme maakt gebruik van pinnen van verschillende lengtes om te voorkomen dat het slot geopend kan worden zonder dat je de juiste sleutel in handen hebt. Met verleende patenten tussen 1857 en 1865 doet Yale uiteindelijk zijn meest belangrijke uitvinding – het Yale cilinderslot.

Toekomst

Tegenwoordig staat Yale bekend als 's werelds favoriete slot' en wordt het merk in meer dan 125 landen over de hele wereld verkocht. Als één van de oudste internationale merken behoort Yale nu tot de bekendste en meest gerespecteerde namen in de slotenbranche dat staat voor kwaliteit, innovatie, design, betrouwbaarheid, vertrouwen en vooral veiligheid. Nog steeds zijn miljoenen sloten van Yale wereldwijd in gebruik.

Yale heeft als doel om klanten zich veilig te laten voelen, zodat ze volledig vrij kunnen genieten van hun leven. En dit zonder zorgen. 

Om dit voor elkaar te krijgen, verkoopt Yale een manier van leven in plaats van een eenvoudige beveiligingsoplossing. Als je een product van Yale koopt, koop je een stuk betrouwbaarheid en geruststelling. Of het nu gaat om een ​​hangslot voor de schuur, een oplegslot voor de voordeur of een alarmsysteem voor je nieuwe appartement, Yale is van alle markten thuis.

Met de komende decennia in het vooruitzicht is het duidelijk dat Yale zich steeds meer focust op slimme beveiliging en zichzelf ook positioneert als leider op dit gebied. Innovatie, technologie, beveiligingsnormen en misdaadcijfers hebben allemaal invloed gehad op de markt van huisbeveiliging. Yale loopt hierin voorop met productontwikkelingen die uiteindelijk de basis vormen voor de toekomstige thuisbeveiligingsmarkt. 

Smart Living Room

Een aantal tientallen jaren geleden, was een smart home slechts een toekomstvisie waar gewone huishoudelijke apparaten functies konden uitvoeren via spraakopdracht of afstandsbediening. Inmiddels is dit werkelijkheid geworden en weten we niet beter.

De overgang van mechanische naar elektronische producten werd voor het eerst zichtbaar in 2010 toen het eerste slimme deurslot, de Yale Keyfree, in de UK werd gelanceerd. Sindsdien is de markt van slimme producten aanzienlijk gegroeid. Zo werd in 2016 Yale Smart Living geintroduceerd; een compleet assortiment gekoppelde beveiligingsproducten die allemaal op afstand kunnen worden beheerd via een app. Van Smart Home alarmsystemen tot WiFi camera's en CCTV-kits, het is allemaal mogelijk. Dit heeft voor een omslagpunt gezorgd in de markt en geeft aan hoe Yale zich in de toekomst zal ontwikkelen.